Leer onderhoud

Leer onderhoud

Bij Bendic International bent u aan het juiste adres voor prachtige lederen zitmeubels. Hoewel ons leer van goede kwaliteit is en beschikt over verschillende sterke eigenschappen, is het zeker van belang om uw lederen meubel goed te onderhouden. Zo kunt u immers nog lang genieten van een stoer en sfeervol item. Wij leggen u graag uit waarom leer onderhoud zo belangrijk is en hoe u onze meubels het beste kunt onderhouden.

Bendic: voor lederen zitmeubels

Voor een prachtig lederen zitmeubel zit u goed bij Bendic International. U maakt bij ons kennis met een gepassioneerd team vol meubelmakers. Al onze zitmeubelen zijn voorzien van vol-aniline rund- of  schapenleer, afkomstig van de beste Europese looierijen. U kunt kiezen uit verschillende standaardkleuren. Bij Bendic leveren wij daarnaast ook maatwerk. Naast ons aanbod standaardkleuren, kunt u ook uw gewenste lederkleur aan ons doorgeven. Waarna wij een prachtig zitmeubel creëren, aansluitend op uw wensen en voorkeuren.

Ons leer beschikt over unieke eigenschappen. Ons aniline leer laat zich kenmerken door een prachtig uiterlijk met oneffenheden, kleurwolken en littekens. Daarnaast is het leer van nature slijtvast en makkelijk te onderhouden. Dit betekent echter niet dat de nodige leer onderhoud achterwege kan worden gelaten.

Waarom leer onderhoud van belang is

Wie lang wilt genieten van onze zitmeubels, zal op de hoogte moeten zijn van juist leer onderhoud. Waarom is het onderhouden van een lederen zitmeubel zo belangrijk?

Allereerst is het goed om te weten dat leer een levend materiaal is. Het is een puur en eerlijk natuurproduct. Dit betekent echter dat het gauw uit kan drogen. Ook wanneer uw zitmeubel dagelijks gebruikt wordt, kan het leer aangetast worden. Vooral wanneer uw huisdieren ook graag gebruik maken van uw stoel of bank. In sommige gevallen is het zelfs niet te voorkomen dat een kledingstuk kleur afgeeft op het leder.

Door uw leer goed en juist te onderhouden, kunt u nog lang genieten van een onaangetast lederen zitmeubel. Hoewel ons leer van nature sterk en slijtvast is, zal uw meubel er zeker goed aan doen om enkele keren per jaar onderhouden te worden.

Leer onderhoud: tips

Hoe zorgt u ervoor dat uw lederen zitmeubel juist wordt onderhouden, zodat u hier nog lang van kunt profiteren? Bij Bendic geven wij u graag een paar tips mee.

Ons vol-aniline leer beschikt over prachtige oneffenheden. Dit komt mede doordat dit type leer zo goed als onbewerkt blijft. Dit type leer is meer gebaat bij te weinig dan te veel onderhoud. Het is aan te raden om uw zitmeubel wekelijks af te nemen met een droge doek, om oppervlakkig vuil te verwijderen. Plaats uw lederen zitmeubel daarnaast niet in direct, fel zonlicht. Dit kan namelijk verkleuringen veroorzaken aan het leer. Een grote onderhoudsbeurt – met een geschikt onderhoudsproduct – is slechts twee of drie keer per jaar nodig.

Garantie op ons vakmanschap

De zitmeubels van Bendic zijn voorzien van het allerbeste vol-aniline leer van schapen en runderen, afkomstig van de beste Europese looierijen. Wij zijn in staat om uw zitmeubel te voorzien van iedere gewenste kleur. Ons leer beschikt over prachtige uiterlijke kenmerken en is van nature slijtvast. Omdat wij geloven in ons vakmanschap, profiteert u van maar liefst 5 jaar garantie op de lederen bekleding van uw gekozen zitmeubel.

Hoewel onze lederen zitmeubels van hoge kwaliteit zijn, is het onderhouden van de lederen bekleding zeker van belang. Bij Bendic geven wij u daarom graag passend advies. Wij nodigen u uit bij onze showroom in Goor, waar onze medewerkers u graag informeren over passend onderhoud. Bij vragen kunt u daarnaast contact opnemen.