Onderhoud leren bank

Onderhoud leren bank

Overweegt u om een lederen bank te kopen bij Bendic? Of heeft u een leren zitmeubel thuis staan, maar weet u niet hoe u deze het best kunt onderhouden? Bij Bendic informeren wij u graag over het onderhoud van een leren bank. Wij beschikken over handige tips voor het plaatsen, schoonmaken en behandelen van uw schapen- of rundlederen bank.

Leren banken van Bendic

U kunt terecht bij Bendic International voor een leren bank. Wij beschikken over een stijlvolle collectie leren banken, deze leren banken zijn geschikt voor ieder interieur. Onze banken worden gemaakt in onze ateliers, waarbij wij werken met handgefinisht vol-aniline rund- en schapenleer van Europese looierijen. U heeft de keuze uit prachtige kleuren, welke wij volledig naar smaak en wens creëren!

Onze leren banken zijn tevens te vinden in onze showroom Goor, waar u de kans krijgt om ons ambacht met eigen ogen te bewonderen. Waarbij ons deskundige team u graag adviseert over het onderhoud van een leren bank. Bij overige vragen over ons assortiment of advies over onderhoud kunt u ook eenvoudig contact met ons opnemen.

Onderhoud leren bank: onze tips

Uiteraard wilt u lang kunnen genieten van uw leren bank. Het juist onderhouden van een rund- of schapenleren bank is hierbij van belang. Leer is van nature een sterk materiaal, maar vraagt wel om goed onderhoud.

Bendic voorziet u graag van enkele tips voor het onderhouden van uw leren bank. Met onze onderhoudsvoorschriften bent u nog lang verzekerd van een prachtig meubel voor in uw huis. Daarnaast geloven wij in ons ambacht. Wij bieden u daarom vijf jaar garantie op de lederen bekleding van uw aangeschafte bank.

Onderhoud schapenlederen banken

We raden aan om uw schapenlederen bank niet te dicht bij een verwarmingsbron te plaatsen. Daarnaast raden wij het af  om de leren bank in direct en fel licht te zetten. Plaats uw lederen bank in een kamer waar een voldoende relatieve luchtvochtigheid is. Mocht er geknoeid worden op uw schapenlederen bank, dep dan direct de vloeistof af met een schone doek. Doorgaans mag uw leren bank regelmatig worden afgenomen met een vochtige en schone doek. Hierna kunt u een droge doek gebruiken om na te wrijven.

Om uw schapenlederen bank in een goede conditie te houden, raden wij u aan om het leer iedere drie weken te behandelen met een juiste ledercrème. U kunt de crème opbrengen met behulp van een zachte doek. Laat de crème enkele minuten intrekken, waarna u dit uit kunt poetsen met een zachte, schone doek.

Onderhoud volnerf rundlederen banken

We raden aan om uw rundlederen bank niet te dicht bij een verwarmingsbron te plaatsen. Daarnaast raden wij het u af om de leren bank in direct en fel licht te zetten. Plaats uw lederen bank in een kamer waar een voldoende relatieve luchtvochtigheid is. Mocht er geknoeid worden op uw rundlederen bank, dep dan direct de vloeistof af met een schone doek. Doorgaans mag uw leren bank regelmatig worden afgenomen met een vochtige en schone doek. Hierna kunt u een droge doek gebruiken om na te wrijven.

Het gebruik van een ledercleaner wordt afgeraden. Om uw rundlederen bank toch in een goede conditie te houden, dient het leer twee keer per jaar behandeld te worden met een ledercrème. U kunt de crème opdienen met behulp van een zachte doek. Laat de crème enkele minuten intrekken, waarna u dit uit kunt poetsen met een zachte, schone doek.  Mocht u vragen hebben over het onderhoud van een leren bank, kunt u altijd contact met ons opnemen!